با وجود بایکوت عجیب گم شدن 87 میلیون دلار از منابع بیت‌المال توسط مدیران نفت طی دو سال گذشته، خبرهای جالبی از حضور یکی از مدیران فعلی وزارت نفت در این پرونده درز کرده است.

به گزارش مشرق، افت شاخص‌های بورس پس از توافق و ردپای دلال کرسنتی در جریان دکل معروف مورد ادعای اصلاح‌طلبان از جمله اخبار ویژه روزنامه کیهان در روز چهارم مرداد است.

 حق با آیت‌الله جنتی بود آل سعود آدم بشو نیستند

چندی پیش آیت‌الله جنتی سخنانی را در تریبون نماز جمعه تهران بیان کرد که با اعتراضات و پز ساده‌لوحانه دیپلماتیک برخی از گروه‌های سیاسی خاص مواجه شد، مواضعی که با سخنان گستاخانه و خارج از عرف دیپلماتیک شاهزادگان حکومت‌های مرتجع منطقه جای تأمل بیشتر دارد.

به گزارش مشرق، پایان مذاکرات هسته‌ای ایران سرآغازی برای افشای چهره بدون روتوش حکام مرتجع عربی و عوامل وابسته به آنها شده است. برخی از عوامل این حکومت‌ها با عصبانیت و نگرانی مدعی شدند که پایان مذاکرات هسته‌ای ایران شروع تهدید از سوی کشورمان علیه این کشورهاست.

در این میان بندر بن سلطان، شاهزاده سعودی که گروه‌های تروریستی نظیر داعش محصول فعالیت‌های وی هستند، در یادداشتی در روزنامه الکترونیکی «ایلاف»، «توافق هسته‌ای اوباما با ایران» را «کپی برابر با اصل» توافق «بیل کلینتون با کره شمالی» دانست.

وی همچنین در توهینی آشکار به دیلی استار لبنان گفت، این توافق به ایران اجازه خواهد داد که به بمب هسته‌ای دست پیدا نماید. عربستان سعودی و قدرت‌های خلیج فارس آماده می‌شوند که علیه ایران بعد از توافق هسته‌ای عملیات نظامی بدون مشارکت آمریکا انجام دهند.

در حالی با چنین مواضع آشکاری چهره و نیات حکومت مرتجع آل سعود آشکار می‌شود که چندی پیش آیت‌الله جنتی در خطبه‌های نماز جمعه تهران با اشاره به درگذشت پادشاه عربستان با بیان اینکه پادشاه قبلی عربستان با شیعه دشمنی بسیاری داشت و تکفیر را راه‌اندازی و از آن حمایت کرد، گفت: پادشاه عربستان به سزای اعمالش خواهد رسید و الان نیز در حال تحمل مجازات اعمالش است.

وی ملک عبدالله را «قارون سعودی» خواند و با بیان اینکه باید به اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها و آنها که در اینجا نیز گاهی اوقات از سفره او تغذیه می‌کردند و او را حمایت می‌کردند، تسلیت بگوییم، گفت: به مؤمنان و مسلمانان و کسانی که واقعاً غصه اسلام و شیعه را می‌خورند تبریک بگوییم و امیدوار هستیم که ادامه کار به این صورت نباشد.

اما این مواضع آیت‌الله جنتی در افشای چهره حکومت آل سعود با واکنش‌های منفی و پز دیپلماتیک برخی از گروه‌های خاص روبرو شد. در این زمینه رسانه‌ها و روزنامه‌های زنجیره‌ای نقش دایه دلسوزتر از مادر را ایفا کردند و نسبت به سخنان آیت‌الله جنتی متعرض شدند.

در همین باب روزنامه شرق در مطلبی قول دبیر شورای نگهبان را خارج از عرف دیپلماتیک و حتی خارج از اخلاق و سنت اسلامی قلمداد کرد و نوشت: «با مرگ ملک عبدالله، مقامات ارشد نظام مانند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور و دکتر جواد ظریف، وزیر خارجه رسماً تسلیت گفتند. علاوه بر این وزیر خارجه به نمایندگی از جمهوری اسلامی در این مراسم شرکت کرد. با وجود این، چه جای آن دارد یک روحانی که در مقام خطیب جمعه سخن می‌گوید و باید مسلمانان را به تقوا و اتحاد دعوت کند؛ به گونه‌ای سخن بگوید که ثمره آن، جز ایجاد اختلاف بیشتر میان شیعه و سنی و زیان و خسران برای منافع ملی ما نیست؟»

نویسنده این سطور در حالی معترض سخنان آیت‌الله جنتی شد که مواضع خصمانه آل‌سعود در برابر ایران که از کارشکنی در مذاکرات هسته‌ای تا به راه انداختن جنگ نفتی و تروریست‌پروری علیه شیعیان گسترده شده، در این مطلب نادیده گرفته شده است.

البته این تنها موضع یک روزنامه اصلاح‌طلب نبود و برخی از رسانه‌های دیگر این جریان سیاسی نیز به طور هماهنگ به انتقاد از امام جمعه موقت تهران پرداختند و حتی اعتراض جناحی برخی از این رسانه‌ها نیز با چاشنی توهین همراه شد.

جالب اینجاست که برخی از رسانه‌های مذکور با پوشش دادن بیانیه اعتراضی شورای همکاری خلیج فارس سخنان آیت‌الله جنتی را تفرقه‌افکنانه توصیف کردند! در حالی که حکومت‌های مرتجع عربی خود عامل سیاست تفرقه‌افکنانه غرب میان مسلمانان هستند و از چنته آنان است که گروه‌های تروریستی نظیر داعش برای پر رنگ‌تر کردن اختلافات و جنگ‌افروزی میان مسلمانان بیرون آمده است.

با این حال با توجه به مواضع توهمی و توهین‌آمیز بندر بن سلطان در قبال کشورمان ژست دیپلماتیک رسانه‌های خاطی برای اعتراض به آیت‌الله جنتی بیش از پیش ساده‌لوحانه جلوه می‌کند، چرا که در مقابل افرادی که به هیچ رفتار دیپلماتیکی پایبند نیستند و در آشکارا و نهان تیغ تیز توهین و تهدیدهای خود را مقابل ایران اسلامی گرفته‌اند و با سیاست‌های خصمانه انواع و اقسام ابزار مختلف را علیه کشورمان به کار می‌گیرند، بایستی در برخی از مواقع با قاطعیت و صراحت امر برخورد کرد.

بدحالی دنباله‌دار بورس پس از توافق


با افزایش نگرانی از ادامه ریزش شاخص، سرمایه‌گذاران بلندمدت از بورس خارج شدند.

روزنامه شرق ضمن درج این خبر نوشت: با وجود رشد شاخص از ابتدای تیرماه و امید به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای ایران و 5+1، با کمال ناباوری روندکلی بازار به گونه‌ای دیگر رقم خورده و منجر به کاهش مداوم دو هزار و صدواحدی شاخص کل و افت سه درصدی آن طی پنج روز کاری اخیر شده که این امر نگرانی فعالان بازار و سردرگمی آنها را در مورد علل این افت به همراه داشته است.

یک تحلیلگر بازار سرمایه در این رابطه به «شرق» گفت: مهم‌ترین محصول ابهام و سردرگمی در بازار را می‌توان نوسانات شدید بازار، سفته‌بازی و خروج سرمایه‌گذاران بلندمدت از بازار دانست. همچنین در این میان شایعات در بازار اوج می‌گیرند که خود منجر به رشد سفته‌بازی در بازار می‌شوند؛ شایعاتی از قبیل کاهش دستوری بازار، دستکاری کدهای معاملاتی و.... اما نکته‌ای را که در این میان می‌توان در خصوص افت ارزش بازار طی روزهای اخیر به آن اشاره کرد، افت سه درصدی شاخص کل پس از فصل مجامع با توجه به رشد 11 درصدی آن از ابتدای تیرماه است که پدیده‌ای غیرعادی محسوب نمی‌شود و با وجود افت‌های اخیر هنوز هم شاخص روند نزولی یک ساله خود را شکسته‌‌ است. نکته‌ای که در خصوص این روزهای حقیقی‌های بازار می‌توان به آن اشاره کرد و آنها را ترغیب به خروج احتمالی از بازار یا عدم تمایل به حضور اثربخش در بخش تقاضا می‌کند، شناسایی بازدهی سرمایه‌گذاری‌های قبلی و عدم تمایل به شرکت در مجامع شرکت‌ها با توجه به انتشار اخبار منفی مبنی بر وضعیت تقسیم سود شرکت‌های بورسی است. علاوه بر آن با توجه به وضعیت نامناسب نقدینگی در اقتصاد و به تبع آن در شرکت‌های بورسی و عدم توانایی آنها مبنی بر پرداخت سودهای تقسیمی در موعدهای مقرر عملا جذابیت شرکت در مجامع برای اشخاص حقیقی کاهش یافته است. همچنین جذابیت این بازی سود برای حقوقی‌های بازار نیز رنگ باخته است. همین امر منجر به فشار فروش سهام در فصل مجامع شد که ارتباطی نیز با توافقات هسته‌ای ندارد.

شرق خاطرنشان کرد: نکته دیگری که منجر به عدم استقبال فعالان بازار سرمایه شده، عدم تغییر متغیرهای اقتصادی پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و عدم مشخص بودن بازه زمانی این متغیرها و میزان تاثیرات آنهاست. چنان‌که درحال حاضر حتی میزان پول‌های آزاد شده، زمان تک نرخی شدن نرخ ارز و کاهش سودهای بانکی نه تنها مشخص نیست. بلکه صحبت‌هایی نیز در ارتباط با بازه زمانی شش ماهه یا 9 ماهه این تغییرات به میان می‌آید. همین امر منجر به آن شده که فعالان بازار اقدام به شناسایی سودهای خود کرده و صبر را تا به نتیجه رسیدن نتایج عملی مذاکرات پیشه کنند.

این روزنامه در خبر دیگری نوشت: دلار، مسیر افزایش قیمت را برگزیده است و هر روز بیشتر بر قیمتش افزوده می‌شود. هر دلار آمریکا در آخر وقت بازار روز پنجشنبه تا سه هزار و 270 تومان بالا رفت اما در آخرین معاملات اندکی ریزش کرد و بر سه هزار و 265 تومان ایستاد. دلار بانکی هم در آخرین روز معاملات هفته گذشته با نرخی حدودسه هزار و 240 تومان معامله شد.

ارتباط دکل 87 میلیون دلاری با قمارباز کرسنتی

با وجود بایکوت عجیب گم شدن 87 میلیون دلار از منابع بیت‌المال توسط مدیران نفت طی دو سال گذشته، خبرهای جالبی از حضور یکی از مدیران فعلی وزارت نفت در این پرونده درز کرده است.

به گزارش روزنامه جوان، یکی از مدیران ارشد فعلی وزارت نفت که پیش از تغییر دولت همکاری‌هایی را با رضا- م- ط و محمد- م فرزند عطا- م داشته، پس از تغییر دولت به سمتی مهم و استراتژیک در وزارت نفت منصوب شد. این مدیر نفتی که در ماجرای خرید دکل فورچونا از شرکت دین ترکیه نقش‌آفرینی کرده و امضای وی در کنار امضای 2 فرد مذکور دیده می‌شود، رابطه نزدیکی با قمارباز کرسنتی داشته و مشخص نیست حضور وی در این سمت به چه دلیل است.

شنیده شده وی در جریان بررسی این پرونده، کارشکنی کرده و با ارائه اطلاعات ناقص و جهت‌دار به نهادهای بازرسی نفتی و فرانفتی، سعی در سفیدخوانی نقش خود و رضا- م- ط در این پرونده داشته و دارد. یک سایت خبری هم چندی پیش گزارشی ارائه داد که بر اساس آن، وکیل «ط» با مراجعت به ایران، در حال فروش اموال وی و انتقال پول به فرانسه است.

بر اساس مدارک موجود، آقای «ط» یکی از سرحلقه‌های اصلی پرونده کرسنت است که همکاری نزدیکی با نماینده کرسنت در ایران داشته است. یک خبرگزاری هم ماه گذشته در خبری از فعالیت مجدد این دلال نفتی در امارات پرده برداشت.

ارتباط «ط» با کرسنت و حضور یکی از شاهدان قرارداد به قرار امضا در وزارت نفت، تبدیل به پازل مبهمی شده است که مشخص نیست چه سرانجامی پیش روی آن است. مدیر نفتی نیز در این ابهام، از همه تلاش خود برای وارونه جلوه دادن حقیقت و معرفی عمر کامل السواده- دستیار «ط»- به عنوان کسی که 87 میلیون دلار را به جیب زده است، استفاده می‌کند. بر اساس مدارک موجود، از این مبلغ 76 میلیون دلار شخصا به حساب وی واریز شده و مابقی پول به سایر حساب‌ها که یکی از آنها متعلق به عمر کامل السواده است.

بر اساس این گزارش، در سفر اخیر زنگنه به چین، وقتی وزیر نفت خواستار ارائه اطلاعاتی از نحوه انتقال 87 میلیون دلار به شرکت دین شد، مدیران شرکتbassuuood چین اعلام می‌کنند این مبلغ به حساب شرکت دین واریز شده که متعلق به «ط» و دوستان وی است. وی ادعا کرده این پول به حساب وی واریز نشده است که تایید مسئولان چینی همه چیز را روشن می‌کند. رضا سراج رئیس سازمان بازرسی هفته گذشته از تکمیل این پرونده در دادسرا خبر داد اما نکته ابهام‌آمیز در این پرونده، حضور یکی از ذی‌نفعان این پرونده در وزارت نفت است که سعی در ایجاد انحراف در تحقیقات دارد.

آقای «ط» که این روزها به همراه فرزند شاپور بختیار در فرانسه کازینوی بزرگی را اداره می‌کند، گویا به راحتی در حال گذر ایام است و با بیش از 76 میلیون دلار از منابع بیت‌المال در امنیت کامل قضایی به سر می‌برد.

در این میان، سکوت دو ساله وزارت نفت برای بررسی و پیگیری جدی‌تر این موضوع در محاکم قضایی قابل تامل به نظر می‌رسد و شرکت تاسیسات دریایی نیز در این‌باره منفعل عمل کرده است. اتاق فکر تشکیل شده در این موضوع، سعی در ارائه آدرس غلط و فرافکنی درباره فساد دارد در شرایطی که یکی از سرنخ‌های اصلی این فساد، به مدیریت یکی از واحدهای وزارت نفت منصوب شده است.

امید است وزارت نفت با بررسی دقیق این پرونده از منابعی دیگر، به سه ضلعی کرسنت، قمارباز کرسنتی و دکل نفتی 87 میلیون دلاری پایان دهد.

به دشمنان ملت ایران جایزه ندهید

دولت نباید به تحریم‌کنندگانی که با ملت ایران دشمنی کردند جایزه بدهد.


وبسایت الف در یادداشتی نوشت: با گذشت حدود یک هفته از توافق هسته‌ای و نیز پس از اعلام حضور هیئت بلندپایه اقتصادی آلمان در ایران، هم‌اینک هیئت‌های اقتصادی کشورهای ایتالیا، اسپانیا، فرانسه و انگلیس نیز که روزی در صف تحریم‌کنندگان ایران بودند، درصدد حضور در ایران هستند.

خبرگزاری رویترز نیز از جلسه توجیهی تجار این کشور در مورد چگونگی سرمایه‌گذاری در فرصت‌های تجاری ایران که با آزادسازی تحریم‌ها و دارایی‌های بلوکه شده در دسترس قرار می‌گیرند، خبر داده است.

از سوی دیگر خبرها حاکی از آن است که وزیر امور خارجه فرانسه نیز قرار است به تهران سفر کند. اگر چه طبق گفته این مقام فرانسوی، این سفر همراه با هیئت بزرگی نخواهد بود، اما یک دیپلمات ارشد فرانسوی از جلسه 50 مدیر شرکت‌های بزرگ فرانسوی درباره توافق هسته‌ای و نیز حضور هیئتی متشکل از 80 شرکت این کشور تا پایان ماه سپتامبر (مهرماه) خبر داده است.

الف می‌نویسد: اکنون که چشم‌اندازی نسبی برای به سرانجام رسیدن مذاکرات چندین ساله و در نتیجه پایان تحریم‌های خودساخته قدرت‌های سلطه‌جو ترسیم شده است، همان کسانی که شدیدترین دشمنی‌ها را در حق مردم ایران روا داشتند، بیشتر از هر کسی به خوان گسترده ایرانی چشم طمع دوخته‌اند. یک مسئله خیلی مهم هم مورد انتظار است و آن اینکه به تحریم‌کنندگان مردم ایران نباید جایزه داد. البته کسی انتظار مقابله به مثل با تحریم‌کنندگان را ندارد، اما حتما باید میان کشورهایی که با تحریم‌های گسترده شرایط زندگی را برای ایرانیان سخت کردند و کشورهای دیگری که رفتار متفاوتی داشتند و در شرایط تحریم رفتار منطقی‌تری با کشورمان داشتند فرق گذاشته شود. انتظار مردمی که دشواری‌های ناشی از دشمنی این دسته از کشورها را تحمل کرده‌اند آن است که دولت ایران اگر برای مجازات آنان اقدام نمی‌کند (که اگر چنین کند، عین عدالت است)، با میدان دادن اقتصادی غیرمنطقی به آنها، برای دشمنی‌شان از دولت و مردم ایران جایزه نگیرند!

این مسئله از منظر اقتصادی هم قابل توجه است و بازگشت بی‌حساب و کتاب تحریم‌کنندگان و حتی غیرتحریم‌کنندگان به اقتصاد ایران، با دورنمای مبهمی که برای آینده توافق در دست اقدام وجود دارد، خلاف عقل و منطق اقتصادی است و چه بسا به وابستگی بیشتر و آسیب‌پذیری جدی‌تر منجر شود؛ بنابراین چاره‌کار و کلید توسعه و پیشرفت اقتصادی ایران حتی در شرایط پساتحریم، عمل به نسخه اقتصاد مقاومتی و تقویت بنیه اقتصاد ملی است. به گزارش خبرگزاری دعوت وزیر خارجه فرانسه برای سفر به تهران در حالی است که وی بدترین مواضع را در طول مذاکرات 2 سال اخیر علیه ایران داشت و تعبیه مکانسیم بازگشت‌پذیری سریع و خودکار تحریم‌ها در متن برجام و قطعنامه شورای امنیت پیشنهاد وی بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس